Darrere de l’ampolla. Set preguntes per… L’Agustí Torelló Sibill. AT Roca.

Agustí, portes el vi a les venes, però fa quants anys que et dediques professionalment a aquest món?

Des de que tinc ús de raó, tots els meus records d’infantesa em porten entre vinyes i ampolles al celler. Crec que és un món passional que t’atrapa fins al punt de convertir-se en una part molt important i imprescindible de la teva vida. Mentre treballava per altres cellers, vaig titular-me en enginyeria tècnica agrícola per crear posteriorment el primer celler familiar.

Descriu els teus vins en 3 paraules.

Paisatge, identitat, ecologia.

Un escumós que no sigui teu.

És impossible quedar-me en un de sol, m’emocionen aquells escumosos que em transporten a un paisatge concret i que em parlen d’honestedat.

Parla’ns de l’Esparter, cada cop que el provo m’enamora.

Esparter és una parcel·la històrica de 4 hectàrees de Macabeu situada a la vessant nord del Massís del Garraf sobre lutites calcàries.
La fermentació és sempre amb els llevats indígenes de la parcel·la i una part del vi base ho fa en barriques velles de 500 litres de roure francès. En ampolla la criança mínima és de 40 mesos. Per mi Esparter és l’expressió més genuïna de les grans Macabeus del Penedès.

El teu últim maridatge perfecte.

Complicat, però possiblement amb una copa de vi als dits rodejat de la gent que més estimo.

Que és el que més t’agrada i el que més odies del món del vi?

El que més m’agrada és el contacte constant amb la naturalesa i el que menys, com en tots els mons, la hipocresia.

Volem agrair-te que hagis confiat en Dicomsa per distribuir AT Roca, a més, personalment, has sigut el meu mestre i saps que t’estimo molt…. Per què nosaltres?

Les empreses les formem les persones, i quina empresa millor en que confiar els teus productes que Dicomsa? Encara sóc d’una generació on el tracte de tu a tu i l’amistat són fonamentals a l’hora de prendre grans decisions. AT Roca no som només les persones que estem el dia a dia al celler i la vinya, sinó tots els que hi treballem en cadascun dels àmbits, i el comercial n’és un i molt important. Amb la família Omedes i tot l’equip comercial formem una gran família, on totes les peces són importants i imprescindibles perquè cada dia AT Roca sigui un referent dins el món dels escumosos a casa nostra.

Gràcies Agustí.

Gràcies Toni, un plaer.